Vakond ellen vakondfű?

Ugye emlékeztek még Süsüre, az egyfejű sárkányra? Kedves, szeretnivaló sárkány ő, bár kissé otromba, ahogyan azt saját maga is bevallotta :)

Ő jutott eszembe, amikor a vakondról kezdtem írni. Ezért lett ennek a bejegyzésnek a címe: Vakond ellen vakondfű.

A kis föld alatti lakos ugyanis igen kedves jószág, puha, selymes a bundája, és nagyon viccesen igyekszik azonnal beásni magát a föld alá, bárhol is legyen. Nekem szerencsém volt, egy alkalommal sikerült elkapni egyet. Az első gondolatom az volt, hogy ráborítok egy vödröt, és majd később lesz vele valami.... még szerencse, hogy időben észbe kaptam: a kispajtás azonnal ásni kezdett :)

Szóval, nem csak károkat okoz ő, hanem sok-sok hasznot is hajt. Megeszi a földben telelő bogárlárvákat, amik kikelve komoly gondokat okoznak a veteményesben. Sajnos azonban modern környezetünk, a parkosított udvarok, a virágok és a zöldségeskertek nem igazán kedveznek a jelenlétének, a tulajdonosok nem veszik jó néven az "alsó szomszédot".

Bántani azonban nemigen van szívünk, és fogcsikorgatva bár, de századszor is helyretesszük a kifordított túrások körül a földet, a füvet, a veteményt, a virágot.

Írtam erről a kis földlakóról egy kis összefoglalást... olvasd el, ha van kedved.

http://kartevoirto.blog.hu/2014/07/22/vakond_ellen_vakondfu_470

 

Mielőtt a vakond irtására gondolnál, jusson eszedbe ez az írás, és az Ultrahangos Riasztók áruháza, ahol megtalálod a megoldást úgy, hogy nem fáj senkinek :)